• KONTAKT 091/310-7007
 • VELIKI IZBOR PROIZVODA za uređivanje noktiju

UVJETI KORIŠTENJA I KUPNJE

Opći uvjeti kupnje

Molimo vas da pažljivo pročitate Opće uvjete korištenja web stranice www.umjetninokti.hr u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu. Ukoliko odlučite pristupiti kupnji naših proizvoda putem online kupnje (web shop) ili ste ovu web stranicu posjetili radi dobivanja informacija o pojedinom proizvodu tada se smatra da ste upoznati i da ste suglasni sa ovim Općim uvjetima, u suprotnom Franela d.o.o. se oslobađa svake odgovornosti. Ako niste suglasni sa ovim Općim uvjetima tada nemojte koristiti ovu web stranicu u svrhu kupnje proizvoda ili pribavljanja informacija o istima.

Franela d.o.o. zadržava pravo izmjene općih uvjeta na Internet stranici www.umjetninokti.hr bilo kada i bez prethodne obavijesti. Sve promjene općih uvjet za korisnika su obvezujuće. Također jako bitno, svi proizvodi su namijenijeni za profesionalnu upotrebu. Suglasni/a sam da sam upoznata sa načinom korištenja svih proizvoda, te u slučaju pogrešnog načina korištenja nemam prava na reklamaciju zbog pogrešnog načina korištenja. Svi detalji vezano za upute i način korištenja nije moguće napisati na proizvod. Na sve što ne piše odnosi se način korištenja prema pravilima kozmetičke struke.

Uvjeti kupnje

Postupak, te uvjeti kupnje/prodaje robe putem www.umjetninokti.hr definirani su kroz sljedeće etape:

 • Registracija

 • Narudžba

 • Plaćanje

 • Dostava

 • Povrat/reklamacija robe

Isporučitelj naručene robe je Franela d.o.o. Franela d.o.o. putem web shopa www.umjetninokti.hr omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe koja se nalazi u ponudi te se dostavlja pojedinom kupcu, a prema adresi dostave kupca. Kupcem se smatra svaka osoba koja se registrira na web stranici umjetninokti.hr te elektroničkim putem naruči barem jedan proizvod. Franela d.o.o. zadržava pravo ne isporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

Registracija korisnika

Sadržaj Internet prodavaonice dostupan je registriranim i neregistriranim korisnicima (gostima). Registraciju na web shopu www.umjetninokti.hr moguće je napraviti samo punoljetnim osobama. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, molimo Vas da u čim skorijem roku ažurirate Vaš korisnički račun, odnosno obavijestite nas o nastalim promjenama putem e-mail adrese: info@umjetninokti.hr.

Svaki registrirani korisnik prima svoje korisničko ime i lozinku koja je tajna. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašim korisničkim računom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate putem e-maila:info@umjetninokti.hr, a kako bismo Vam dali upute za izmjenu Vaše lozinke.

Krajnji potrošač u web shopu www.umjetninokti.hr je isključivo registrirani korisnik odnosno neregistrirani korisnik (gost). Prilikom registracije u web shopu www.umjetninokti.hr biti ćete dužni kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Ukoliko postoji bilo kakva sumnja da postoji propust u sigurnosti, Franela d.o.o. ima pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati Vaš korisnički račun.

Narudžba

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem. Na e-mail kojim ste se registrirali kao kupac dobiti ćete potvrdu da je narudžba zaprimljena od strane Franela d.o.o. Ukoliko ne dobijete ovakvu poruku, molimo Vas da provjerite da li se artikli nalaze u Vašoj košarici nakon prijave na stranicu webshopa www.umjetninokti.hr te ponovite proces naručivanja. Najmanji iznos za slanje paketa je 100,00 kn bez iznosa poštarine.

Franela d.o.o. obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama prodavaonice iz koje se dostavlja na adresu kupca. U slučaju da naručenog artikla nema na zalihi, nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda ili da narudžbu nije moguće provesti radi drugih razloga, kontaktirati će kupca telefonski ili e-mailom po pitanju zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda. Franela d.o.o.  potvrđene narudžbe smatrati neopozivima.

Franela d.o.o. može narudžbu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe web shopa www.umjetninokti.hr ili utvrdi da su podaci na narudžbi nepotpuni odnosno netočni. Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat sa općim uvjetima i da je posebno bio upozoren na opće uvjete.

Plaćanje

Plaćanje kupljenih proizvoda kupac može izvršiti putem:

 • Virmanom, općom uplatnicom, internet bankarstvom

 • Plaćanjem prilikom preuzimanja (pouzećem) djelatniku GLS-a

Plaćanje online na web shopu www.umjetninokti.hr putem kreditnih ili debitnih kartica se smatra izvršenim u trenutku primitka autorizacije od strane izdavatelja kartice. Trošak dostave zaračunava se u cijenu prema cjeniku objavljenom na stranicama Franela web shopa.

Dostava

Trošak dostave iznosi 39,00 kn. Trošak dostave uvećava se ovisno o težini paketa. Konačan iznos dostave biti će vidljiva u procesu narudžbe prije konačne kupovine. Troškove dostave snosi kupac. Dostava se vrši na području Republike Hrvatske i zemlje EU.

NAPOMENA: U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti bez adekvatnog razloga, FRANELA D.O.O. ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova. Poštanski troškovi su troškovi slanja paketa i troškovi povrata paketa, Manipulativni troškovi su vrijeme i trošak ambalaže. Trošak poštarine računamo prema izračunu iste službe preko koje šaljemo pakete za slanje paketa prema njihovoj tarifi, manipulativni trošak sa ambalažom iznose 10,00 kn + pdv.

Ukoliko narudžbu otkažete u roku 1 sata od trenutka narudžbe tada NE SNOSITE NAVEDENE TROŠKOVE TRANSPORTA, MANIPULATIVNE TROŠKOVE. Sve narudžbe idu u proces odmah po primitku.

Narudžbe koje su u procesu moguće je UVIJEK  otkazati, međutim nastale troškove naplaćujemo.

U slučaju bilo kakvih problema oko preuzimanja paketa možete poslati  e-mail  na: info@umjetninokti.hr .

Proizvode koji su plaćeni sukladno dostavljenoj ponudi biti će isporučeni Kupcu najdulje u roku od 3 radna dan, pod uvjetom da su narudžbe zaprimljene do 12h od ponedjeljka do petka, radnim radnom, računajući od dana narudžbe. U radne dane ne ubraja se: praznik, subota i nedjelja. Isporuka paketa Kupcu obavlje se isključivo radnim danom od ponedjeljka do petka. U slučaju da Kupljeni proizvod Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome će obavijestiti Kupca radi dogovora o novom roku isporuke. U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora. Rok isporuke od 3 dana ne odnosi se na dostavu paketa na otoke i manja mjesta u Republici Hrvatskoj.

Dostavu vrši Prodavatelj angažiranjem renomirane dostavne (kurirske) službe GLS.  Pakete isporučujemo na adresu Kupca. Ukoliko Kupac nije određeni dan u mogućnosti preuzeti paket jer nije bio u određenom trenutku dostupan tada paket dostavljamo drugi dan.

Raskid ugovora i povrat

Kupac ima pravo, ne navodeći za to razlog, raskinuti Ugovor o kupoprodaji u roku od 14 radnih dana računajući od dana preuzimanja proizvoda, pisanom obaviješću o raskidu ugovora koju je dužan dostaviti Prodavatelju, na adresu sjedišta istog.

U slučaju iz prethodne točke, Kupac se obvezuje vratiti isporučeni proizvod Prodavatelju o svom trošku, na adresu sjedišta Prodavatelja. Kupac nema pravo na raskid Ugovora u slučajevima propisanim člankom 49.Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac ima pravo na povrat proizvoda, na teret Prodavatelja u slučaju:

 • isporuka robe koja nije naručena

 • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja

 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja

Kupac je, u svim slučajevima kada vrši povrat proizvoda po bilo kojoj osnovi, proizvod koji vraća Prodavatelju dužan vratiti u originalnoj ambalaži, kompletan sa svim pripadajućim dijelovima. Pravo na povrat odnosno reklamaciju kupac gubi i u slučajevima neovlaštene dorade proizvoda ili zahvata na proizvodu od strane treće neovlaštene osobe.

Reklamacije

Reklamacija se šalje na e-mail info@umjetninokti.hr ili poštom na sjedište tvrtke Franela d.o.o., Riva 6, 51 000 Rijeka.

Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno zapakirane u kartonsku ambalažu. Sve reklamacije koje su neprikladno zapakirane i kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja prilikom transporta vraćaju se pošiljatelju.

Ukoliko je potrebno zamijeniti artikala, tada je moguće da će se cijena razlikovati zbog cijene tog artikla na dan dostave Vaše narudžbe. Iako Prodavatelj ulaže izraziti napor kako bi sve objavljene informacije o proizvodu bile točne, moguće je da informacije o određenom proizvodu nisu ažurirane ili točne, u tom slučaju će Prodavatelj obavijestiti Kupca koji je podnio narudžbu nakon čega Kupac ima pravo ostati kod svoje narudžbe ili je izmijeniti. Fotografije uz proizvode samo su ilustrativne prirode.

Stranka snosi trošak dostave i povrata paketa.

Vraćamo samo vrijednost robe. Ne vraćamo  novac za nastale troškove slanja - primanja paketa  i troškove povrata paketa.

Cijene

Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), i uključuju PDV. Cijene proizvoda su maloprodajne. Prodavatelj istaknute cijene ažurira dnevno.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode.

Neovisno od prethodne točke ovih Općih uvjeta, sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile pri izradi narudžbe. Navedene cijene važeće su samo za prodaju putem Internet prodavaonice www.umjetninokti.hr i ne moraju biti jednake cijenama na prodajnim mjestima Franela d.o.o. u Republici Hrvatskoj.

Jamstvo

Za svaki proizvod iz asortimana Prodavatelja koji je oglašen na www.umjetninokti.hr kupac ostvaruje prava da ukoliko nije zadovoljan sa proizvodom može ga vratiti i tražiti povrat novca pismenim putem.

Korištenje

Ovi opći uvjeti odnose se na korištenje www.umjetninokti.hr prodavaonice isključivo na području Republike Hrvatske, odnosno web domene hr. Usluge Franela d.o.o. dostupne su na internetskim stranicama http://www.umjetninokti.hr, dalje u tekstu Franela web shop.

Stranice kao i ostale usluge Franela web shopa mogu se koristiti za Vašu osobnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema navedenim uvjetima i pravilima. Korištenjem Franela web shopa obvezujete se poštivati niže navedene uvjete i pravila.

Otprema robe

Naručena roba biti će složena na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Otprema robe vrši se svakodnevno za narudžbe pristigle do 13.00 sati.

Zaštita osobnih podataka

Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa sa Kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca. (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda) Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Registracijom na Franela Internet prodavaonici www.umjetninokti.hr dajem suglasnost da Franela d.o.o., prikuplja, obrađuje te međusobno prosljeđuje i razmjenjuju sljedeće podatke (dalje u tekstu: obrada podataka): moje osobne podatke navedene u registracijskoj formi te podatke o mojim narudžbama.

Spomenutu suglasnost za obradu podataka dajem u svrhe upoznavanja Franela d.o.o. s mojim kupovnim navikama, kao i u informativne svrhe te svrhe promidžbe usluga i proizvoda Franela d.o.o. za sve vrijeme trajanja moje registracije, kao i za ostale promidžbene potrebe pružatelja usluga.

Upoznat sam s pravom da u svakom trenutku mogu u cijelosti povući ovu izjavu o suglasnosti. Povlačenjem izjave o suglasnosti u cijelosti će prestati obrada mojih podataka kao i moja registracija u Franela web shopu.Upoznat sam i s pravom da u svakom trenutku mogu i djelomično povući ovu izjavu o suglasnosti za obradu podataka (odjava sa newslettera – u promotivne svrhe). Kupac može na vlastiti zahtjev zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze Franela web shopa telefonskim putem ili putem e-maila.

Izmjene

Franela d.o.o. zadržava pravo na izmjenu i dopunu ovih uvjeta i pravila u bilo kojem trenutku te se obvezuje o navedenome obavijestiti sve registrirane korisnike Franela web shopa na odgovarajući način. Franela d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja na Internet stranici bez prethodne obavijesti i ne preuzima odgovornost od mogućih posljedica tih promjena. Franela d.o.o. će nastojati prikazati najtočnije i najažurnije informacije, tako da moguće greške na stranici www.umjetninokti.hr s obzirom na cijene, rokove isporuke, opise proizvoda i dr. ne isključuje i za njih ne preuzima nikakvu odgovornost.

Ukoliko se ne slažete s navedenim pravilima korištenja i ne želite ih prihvatiti, molimo Vas da nam se obratite putem e-maila na adresu irena@umjetninokti.hr, ili pismenim putem na adresu Franela d.o.o., Riva 6, 51 000 Rijeka, a kako bismo Vas izbrisali iz baze korisnika Franela web shopa.

Intelektualno vlasništvo

Sadržaj www.umjetninokti.hr je zaštićen i Franela d.o.o. ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Prodavatelj daje pravo Kupcima koristiti sve usluge na www.umjetninokti.hr samo za osobne potrebe, u nekomercijalne svrhe. Uporaba sadržaja www.umjetninokti.hr na drugim web stranicama je zabranjena kao i kopiranje, objava, javno izvođenje ili distribucija Internet sadržaja ili njegovog dijela bez dozvole Franela d.o.o.

Pri kupnji bilo kojeg proizvoda, koji je predmet autorskih prava ili prava intelektualnog vlasništva, Prodavatelj ne daje nikakva dodatna prava korištenja i objavljivanja, osim izrijekom dano pravo ili dozvola od Franela d.o.o. Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka i slično ne možemo jamčiti potpunu suglasnost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na zaslonu svog monitora.

Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS)

Člankom 14. stavkom 1. Uredbe (EU) br. 524/2013. o on-line rješavanju potrošačkih sporova, koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine, propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji ili uslugama te online tržištima koja su uspostavljena u Uniji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS.

Link: Platforma za internetsko rješavanje sporova (ORS)

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.